Natur

Kørestolsrampe - idéen er god men udførelse uheldig i Marielyst

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Det er rigtig dejligt når kommunerne og andre, som tænker i handicapvenlige tilgange til badestrande, men så skal det også være udført fuldt ud. Her er et eksempel hvor viljen er der, men udførelsen er uheldig

Oplevelse 4 af 6 stjerner
Handicapforhold: 3 af 6 stjerner

På Marielyst på Falster har man etableret en rigtig god handicapvenlig sti til vandet oppe fra torvet på Marielyst.

Det består af et træunderlag sti med blindespor i midten, og der er givet ordentlig plads så dårligt gående og kørestolsbrugere også kan benytte gangstien til vandet.

Desværre er udførelsen ikke færdiggjort i bedste stil. Det skyldes, at når brugeren kommer helt ud til stranden, så er der niveauforskelle, som gør at det kan være svært at benytte for dårligt gående og især kørestolsbrugere, så man kan komme helt ud til vandet. 

Enden på stien er udført meget uheldigt, da der er ca 25 cm ned fra træstiniveauet til sandet, hvilket gør at man derved afskærer gangsbesværede og kørestolsbrugere fra at nå det sidste stykke ud til vandet. For enden af trærampen måtte vi desværre konstatere, at der ikke var tydeligt afmærket at der var niveauforskel, således at svagtseende kunne se forskellen. Vi var på besøg lige da det begyndte at blive mørkt, og her var det også svært at konstatere niveauforskellen. 

Guldborgsund kommune skal have stor ros for at have tænkt på, at etablere en sådan træsti for dårligt gående og kørestolsbrugere, ligesom blinde kan bruge midterførerlinien det meste af vejen, men vi undrer os over at man ikke har gennemført hele vejen denne blindelinie.

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search