Aktiviteter udendørs

Endnu en Be Happy Pass attraktion indfører solsikkesnoren

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Givskud zoo er den første danske dyrepark som fra 1. juli 2021 indfører Solsikkesnoren.

Det internationale symbol for usynlig handicap er også at finde i Givskud Zoo fra onsdag den 01 juni.

Solsikkesnoren skal hjælpe gæster med usynlige handicaps og lidelser til at få en endnu bedre oplevelse i dyreparken i Givskud.

Familier, hvor et medlem af denne har et usynligt handicap som eksempelvis autisme, alzheiners, hjerneskade eller ADHD ved hvor meget det betyder at der er de rette forhold når en turistattraktion besøges. Det kan betyde at hele besøget kan gennemføres eller det modsatte hvis der sker nogle uforudsete

Omverdenen kan hellere ikke altid se hvis en person har et usynligt handicap som gør at personen har brug for ekstra støtte.

Den 1 juni var det LEGOhouse i Billund som tilsluttede sig det engelske solsikkeprogram, der oprindelig startede med at forefindes i lufthavne.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA følger nu trop her pr 1. juli hvor de også som den første danske dyrepark i Danmark tilsluttet sig programmet med solsikkesnoren.

Det betyder helt konkret at parkens gæster med særlige behov nu kan få udleveret en solsikkesnor, der er det internationale symbol på et usynlig handicap og lidelse.

GIVSKUD ZOO, der er tilsluttet GODADGANG.dk programmet har fokus på den fysiske handicaptilgængelighed.

”Vi har gæster og familier med særlige behov, for hvem turen kan være stressende eller ligefrem angstprovokerende. Det er derfor essentielt for os, at alle oplever lige mulighed for at besøge parken, og at alle gæster har en god oplevelse her” fortæller parkens servicechef Nicklas Ottosson Kanstrup i en udsendt pressemeddelelse.

Han tilføjer ”Derfor har vi også sluttet os til Solsikkeprogrammet. Det betyder, at vi fremover vil uddele Solsikkesnoren gratis til de gæster, som måtte ønske dette. Samtidig bliver vores medarbejdere uddannet så de ved hvordan de bedst sikrer en god og inkluderende oplevelse for alle. ”

 Solsikkesnoren signalerer behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp

Selvom solsikkesnoren ikke giver særlige fordele for bæreren, så giver den et signal til parkens medarbejdere om, at der her er tale om en person eller familie, der har behov for at brug af ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

”For personer, der har et usynligt handicap eller for forældre til børn, der har et usynligt handicap, er der ingen tvivl om, at det giver ro at vide, at medarbejderne det sted, man tager hen, ved, hvad et usynligt handicap er, og er trænet i at forstå og hjælpe. Vi håber, at mange andre virksomheder vil lade sig inspirere til at følge GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs eksempel og hjælpe med at gøre Danmark til et bedre sted for de mange personer, der lever med handicap, som ikke kan ses”  siger Dorte Nørregaard, Chef for Videnscenter om Handicap

”Vi ved, at de tilbagemeldinger, der er kommet fra brugerne af Solsikkesnoren andre steder er utrolig positive. Vi håber også, at det vil give vores gæster med særlige behov en bedre oplevelse, når de besøger parken”, siger Nicklas Ottosson Kanstrup.
 
Det er frivilligt, om man vil bære Solsikkesnoren. Snoren er gratis og udleveres uden spørgsmål fra d. 1. juli til gæster, der beder om den i Billetsalget.

Ikke så udbredt i Danmark - endnu
Solsikkesnoren blev lanceret i 2016 i London Gatwick Lufthavn og bredte sig derfra til andre lufthavne og også til blandt andet indkøbscentre og hospitaler i Storbritannien. 

I Danmark blev Solsikkesnoren introduceret i januar 2020 i Københavns Lufthavn. Alle øvrige større danske lufthavne fuglte trop kort tid efter, og LEGO House introducerede som første virksomhed udenfor luftfart Solsikkesnoren d. 1. juni 2021.

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA bliver nu den første danske zoologiske have, der aktivt gør en indsats for at sikre inklusion og tilgængelighed for gæster (og medarbejdere) med usynlige handicap.

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search